Google+ lukker ned i faser, før det er væk for godt den 2. april

Der er intet som et langt, langsomt farvel.

Google+ lukker ned i faser, før det er væk for godt den 2. april

Tilbage i oktober meddelte Google, at det ville lukke sit Google+ sociale netværk for forbrugere i august 2019 efter at have fundet ud af, at brugerdata blev afsløret (Google+ forsvinder ikke for G Suite -kunder). Da en anden Google+ datalækage blev opdaget bare måneder senere, meddelte Google, at lukning af Google+ for forbrugere ville blive fremskyndet til april 2019. Og nu ved vi den nøjagtige dato, Google+ lukker ned.



Virksomheden har meddelt, at det rent faktisk vil lukke Google+ i faser, der starter i næste uge og afsluttes med fuldstændig lukning af tjenesten for forbrugere den 2. april. I et blogindlæg , Google sagde:

2. april lukkes din Google+ konto og eventuelle Google+ sider, du har oprettet, og vi begynder at slette indhold fra forbrugernes Google+ konti. Fotos og videoer fra Google+ i dit albumarkiv og dine Google+ sider slettes også. Du kan downloade og gemme dit indhold, bare sørg for at gøre det før april. Bemærk, at fotos og videoer, der er sikkerhedskopieret i Google Fotos, ikke slettes.



Processen med at slette indhold fra forbruger Google+ konti, Google+ sider og albumarkiv vil tage et par måneder, og indhold kan forblive i denne tid. For eksempel kan brugere stadig se dele af deres Google+ konto via aktivitetslog, og noget forbruger Google+ indhold kan forblive synligt for G Suite -brugere, indtil forbruger Google+ slettes.



Her er den tidslinje, Google har udrullet til Google+ lukning:

  • 4. februar: Brugere vil ikke længere være i stand til at oprette nye Google+ profiler, sider, fællesskaber eller begivenheder. Muligheden for at efterlade kommentarer via din Google+ konto vil også blive fjernet fra Blogger -websteder på denne dag.
  • I hele februar: Login-knappen til Google+ på websteder og apps holder op med at fungere. Nogle Google+ login-knapper kan blive erstattet med en Google-login-knap.
  • 7. marts: Muligheden for at efterlade kommentarer via din Google+ konto vil blive fjernet fra andre websteder inden denne dag.
  • 2. april: Kommentarer fra Google+ konti fjernes fra alle websteder fra denne dato. Din Google+ konto og eventuelle Google+ sider, du har oprettet, lukkes også. Fotos og videoer fra Google+ i dit albumarkiv og dine Google+ sider slettes også.

Som du nu kan se, vil Google+ for forbrugere effektivt være toast inden 2. april. Så hvis du vil bevare dine Google+ data for eftertiden, skal du sørge for at download og gem det før da.