Et indkøbscenter med dansende facade, så smukt som et museum

UNStudio , det vidunderligt fantasifulde firma hos den hollandske arkitekt Ben van Berkel, har bygget noget, der praktisk talt er uhørt i arkitekturverdenen: et indkøbscenter, der ikke suger.

UNStudio , det vidunderligt fantasifulde firma hos den hollandske arkitekt Ben van Berkel, har bygget noget, der praktisk talt er uhørt i arkitekturverdenen: et indkøbscenter, der ikke suger.



Ikke nok med at det ikke suger, det er faktisk temmelig fedt. Det Galleria Cheonan , i Sydkorea parrer pragmatiske designbevægelser rettet mod, hvordan folk handler i dag med nogle blændende blændende blomster (dansende vægge!) for at løfte det, der ellers ville være et ukærligt epicenter for iøjnefaldende forbrug, til noget, der nærmer sig et museum.

Overvej facaden. I løbet af dagen er det hele forretning - skinnende og monokromatisk og, hvis ikke for et par små ( vagt Thom Mayne-esque ) deformationer hist og her, et hår genert af kedeligt. Derefter om natten forvandles det til et eksplosivt lysshow, da farver og animationer, der er specialdesignet af UNStudio, flækker over overfladen. Arkitekterne betegner det som den største dynamiske facade af sin art i verden.



Indendørs abonnerer stedet på, hvad Alicia Silverstone lærte os for mange år siden: Indkøbscentre burde være helt super-sjove at hænge ud på! Per van Berkel: Galleria Cheonan reagerer på det nuværende detailklima i Asien, hvor stormagasiner også fungerer som sociale og semikulturelle mødesteder. På grund af dette blev kvaliteten af ​​de offentlige rum i bygningen behandlet som et integreret aspekt af designet.



Så du har gulvtallerkener, der kurver alle veje, og køber indkøbscenteret med en labyrintlignende indfald, der tilskynder besøgende til at næse rundt som opdagelsesrejsende. Samtidig brød arkitekterne rummet op i det, de kalder programklynger-bidder i tre etager, hver med sit eget offentlige plateau. Det skaber intime zoner, hvor folk kan stoppe og chatte, snuppe mad og hvile fødderne. (Det forhindrer også, at rummet ikke føles som en uhåndterlig Super K.) Der er en forførende logik her: Jo flere mennesker ser et indkøbscenter som et elegant socialt knudepunkt på niveau med det lokale kunstmuseum, jo ​​mere tid vil de bruge der, og jo mere sandsynligt vil de grave dybt i deres lommebøger.

Bliv ved med at modtage opkald fra apple inc 2018

[Billeder med tilladelse fra UNStudio]